zeljkoc
Reg.korisnik
|
 |
« : Listopad 23, 2007, 11:24:11 » |
|
Mislim da je ovo jako bitno, pa bi načeo ovu temu dakle:
1. Iključivanje pdf i mail opcija, etc. zbog Googlea 2. Što je sve unutar joomle mogući deadend za Google, je li dobro poskidati sve što nije potrebno ili samo napraviti unpublish, koje komponente skinuti koje staviti, iskustva preporuke etc. Npr: 1. Change the admin login name 2. Secure the Administration directory 3. Install SEF Patch 4. Install OpenSEF (or other SEF component) 5. Install Joomap component 6. Install JoomlaXplorer component 7. Create sitemap.xml 8. Disable statistics except search 9. Set Configuration file SEO on and place htaccess file and Fill Metatag Data 10. Change Configuration content basics and Close IT down! Dakle optimizacija Joomle i sve vezano uz to, iskustva etc.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Lotar
Administrator
Full Member

|
 |
« Odgovor #1 : Listopad 23, 2007, 02:19:44 » |
|
Sve je bitno, daleko od toga samo pitanje je što optimiziramo jer ti si nabacao tu jako puno toga.Bilo koji CMS je moguće optimizirati, na nešto možemo utjecati na nešto ne, ili nema smisla ovisno što želimo postići.Optimizaciju za tražilice,optimizacija prostora na poslužitelju - host,administracija,jednostavnost ažuriranja kroz backend i frontend, optimizacija koda, css, xhtml. Ipak bi morao konkretizirati pitanje jer svaka web stranica ima svoje specifičnosti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zeljkoc
Reg.korisnik
|
 |
« Odgovor #2 : Listopad 23, 2007, 02:51:26 » |
|
Kako misliš optimizacija porostora na poslužitelju? Ili ja ne znam nešto što ti znaš? Nije ništa ironično nego me fakat zanima. Mislio sam konkretno na optimizaciju za tražilice, koje komponente stabilono rade, što skinuti ili unpublishirati (pdf i mail opciju), za njih znam pouzdano da su dead ends za google, pa sam mislio da ljudi razmijene iskustva, daju savjete, da vidimo što ima smisla, a što ne.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
pirc
Global Moderator
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #3 : Listopad 24, 2007, 12:40:14 » |
|
Definitivno pdf i mail opcija nemaju nikakve veze sa tražilicama, koristio ti njihili ne,bar ja nevidim nikakvu vezu.Komponenti ima auuuuuuuuuuu......, pa koju konkretno koristiš?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Lotar
Administrator
Full Member

|
 |
« Odgovor #4 : Listopad 24, 2007, 12:52:49 » |
|
Preširoko je postavljeno pitanje, svaka stranica nosi svoje određene zahtjeve pa se ta problematika može razmatrati kao prvo u okviru određene web stranice a ne generalno. U pogledu komponenti i modula ako si sasvim siguran da ti nisu potrebni možeš ih slobodno ukloniti (koje možeš, za neke nije jednostavno) pitanje je samo hoće li ti nešto značiti što si to učinio ili će opet donjeti više problema ako to zatreba što nas opet vraća na prvu postavku da je za pojedini sajt stvar specifična.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
doksa
Reg.korisnik
|
 |
« Odgovor #5 : Listopad 24, 2007, 12:56:25 » |
|
ako imaš 100 mb na serveru itekako ćeš se boriti da baciš sve što je nepotrebno pa ako ti se nađe još koja slika što se obično zaboravi........
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zeljkoc
Reg.korisnik
|
 |
« Odgovor #6 : Listopad 24, 2007, 03:14:34 » |
|
Preširoko je postavljeno pitanje, svaka stranica nosi svoje određene zahtjeve pa se ta problematika može razmatrati kao prvo u okviru određene web stranice a ne generalno. U pogledu komponenti i modula ako si sasvim siguran da ti nisu potrebni možeš ih slobodno ukloniti (koje možeš, za neke nije jednostavno) pitanje je samo hoće li ti nešto značiti što si to učinio ili će opet donjeti više problema ako to zatreba što nas opet vraća na prvu postavku da je za pojedini sajt stvar specifična.
Amo reć' o vako, mogu li se poskidati sve Example News Item 2, Newsflash 1, Example FAQ Item 2, je li povezano s nečim ili se može nakon instalacije sve pobrisati?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuksan
Global Moderator
Reg.korisnik

|
 |
« Odgovor #7 : Listopad 24, 2007, 04:23:03 » |
|
Slobodno možeš obrisati, u tjeku instalacije postoji opcija , nemoj instalirati primjere. Treba obristati sve povezano time što nekoristiš, slobodno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
sony
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #8 : Prosinac 02, 2007, 12:44:30 » |
|
Mislim da je ovo jako bitno, pa bi načeo ovu temu dakle:
1. Iključivanje pdf i mail opcija, etc. zbog Googlea 2. Što je sve unutar joomle mogući deadend za Google, je li dobro poskidati sve što nije potrebno ili samo napraviti unpublish, koje komponente skinuti koje staviti, iskustva preporuke etc. Npr: 1. Change the admin login name 2. Secure the Administration directory 3. Install SEF Patch 4. Install OpenSEF (or other SEF component) 5. Install Joomap component 6. Install JoomlaXplorer component 7. Create sitemap.xml 8. Disable statistics except search 9. Set Configuration file SEO on and place htaccess file and Fill Metatag Data 10. Change Configuration content basics and Close IT down! Dakle optimizacija Joomle i sve vezano uz to, iskustva etc.
Meni nije najčistije na kakvu ptimizaciju misliš, JoomlaXplorer component 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
gogo
Global Moderator
Jr. Member

|
 |
« Odgovor #9 : Prosinac 02, 2007, 12:54:04 » |
|
Ni meni, na osmom mjestu je statistika , kakve to veze ima sa SEO ili se misli na optimizaciju prostora ?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|