CroJoomla
Novosti: Forum je ponovo u funkciji i molimo članove da obnove registraciju

*
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte. Siječanj 09, 2009, 10:15:01

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Kako da razdvojim clanke na glavnoj strani u 3 sekcije ?  (Posjeta: 466 )
saleco
Reg.korisnik
*

« : Lipanj 07, 2008, 12:32:36 »

Hocu da stavim na glavnu stranu Joomla-e (FrontPage) da mi se u centralnom dijelu (mainBody) pojavi 10 zadnjih clanaka iz kategorije Zanimljivosti, pa do njega ili ispod njega 10 zadnjih clanaka iz kategorije Vijesti, pa do njega ili ispod njega 10 zadnjih clanaka iz kategorije Sporta, ali da mi se pojave samo njihovi naslovi (jedan ispod drugog) na koje se moze kliknuti kao na BeogradCafe-u - http://www.bgdcafe.com/ ili na http://www.bihvijesti.com/ - pa da onda odes na stranu sa kompletnim tekstom clanka,

ali da mi prikazuje ovo samo na glavnoj strani (index ili FrontPage) u centralnom dijelu (mainBody).

Ima li iko ideju kako da ovo izvedem, posto sam pocetnik - pa nisam bas upucen u ovo ?

Zahvaljujem se unaprijed.
« Zadnja izmjena: Lipanj 11, 2008, 10:11:59 saleco » Evidentirano
sony
Jr. Member
**

« Odgovor #1 : Lipanj 08, 2008, 01:56:59 »

Ako si ti početnik onda sam ja svetac samo neznam gdje sam izgubio alveolu. Ako si web master pomenute stranice, onda se tako predstavi i ok.
   Ako ti je pitanje opravdano i stvarno to trebaš riješiti bilo bi lijepo napisati
Ja sam Goran, Franjo, Stevan potpuno nebitno
iz Čačka, Varaždina ili Maribora opet nebitno
radim to...na toj stranici...
i dobit ćeš konkretn odgovor na svoj problem ako ga uisinu imaš.
Evidentirano
gogo
Global Moderator
Jr. Member

« Odgovor #2 : Lipanj 08, 2008, 02:04:49 »

Ako si ti početnik onda sam ja svetac samo...

Oštro priznajem, trebao bi češće navratiti, prilično dugo te nema a nisu ni ostali baš prečesto ovdije...
Evidentirano
saleco
Reg.korisnik
*

« Odgovor #3 : Lipanj 10, 2008, 06:15:20 »

Tek sam skoro poceo da ucim Joomla-u i stvarno sam pocetnik. Neke stvari sam uspio da provalim, ali ovo stvarno ne znam kako da izvedem.

I nisam uopste web master BeogradCafe-a (ja sam iz Prijedora). BeogradCafe sam samo naveo kao primjer jer mi ovako nesto slicno i treba.
A koliko sam upoznat BeogradCafe je radjen sa PHP Nuke-om, nije radjen sa Joomla-om, ali pretpostavljam da ovo moze da se uradi i sa Joomla-om.

Sajt jos nemam - tek namjeravam da ga napravim - kada otkrijem kako ovo da uradim. Na svom racunaru sam instalirao Joomla-u.

Ne znam cemu ovako burne reakcije ?

I bio bih stvarno zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne.
« Zadnja izmjena: Lipanj 10, 2008, 06:22:32 saleco » Evidentirano
Lotar
Administrator
Full Member

« Odgovor #4 : Lipanj 12, 2008, 12:05:20 »

To možeš odraditi modulom mod_mostread, kopiraj ga slobodno dva puta i imat ćeš tri modula.
Objavi ga tako da se prikazuje samo na naslovnici.
Slika u prilogu, upiši sekciju i kategoriju iz kojih želiš da ti vuče, ako ostaviš prazno bit će ti prikazana lista najposjećenijih, trenutno objavljenih, sadržaja neovisno o sekciji i kategoriji. 
Moguće je to riješiti i na druge načine kroz dodatne extenzije koje obično nude znatno više no pitanje koliko ti je potrebno neko složenije rješenje.

Evidentirano
Lotar
Administrator
Full Member

« Odgovor #5 : Lipanj 17, 2008, 01:28:50 »

E-mail poruka
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Postoji nesto sto mi nije jasno. Ja odem u 'modul manager' kliknem na 'new' izaberem 'most read' i kada odem na stranu gdje su njegova podesavanja -
ne znam na koju poziciju da ga stavim da bi se pojavio na glavnoj strani ? Odnosno sta jos treba da uradim da bi se on pojavio na glavnoj
strani ?

I da li treba nesto da se podesi u 'Menu Item Manager'-u, odn. [mainmenu] da bi se oni pojavili na glavnoj strani ?

Zahvaljujem se unaprijed

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Molio bi da mi ne upućujete e-mail za ovakva i slična pitanja, razlog je potpuno jasan. Sutra će se pojaviti novi korisnici kojima isto to neće biti jasno pa će pročitati odgovor na pitanje ovdije na forumu...
   Sad je prekasno, spavam - imaš odgovor sutra...
Evidentirano
Lotar
Administrator
Full Member

« Odgovor #6 : Lipanj 18, 2008, 12:26:13 »

Postoji nesto sto mi nije jasno. Ja odem u 'modul manager' kliknem na 'new' izaberem 'most read' i kada odem na stranu gdje su njegova podesavanja -
ne znam na koju poziciju da ga stavim da bi se pojavio na glavnoj strani ?
             Pa to ovisi o tome koje su ti pozicije prisutne u predlošku koji koristiš. Uzmi osnovni predložak za početak pa malo vježbaj, imaš left sigurno.
Evidentirano
Lotar
Administrator
Full Member

« Odgovor #7 : Lipanj 18, 2008, 12:29:40 »

Odnosno sta jos treba da uradim da bi se on pojavio na glavnoj strani ?
I da li treba nesto da se podesi u 'Menu Item Manager'-u, odn. [mainmenu] da bi se oni pojavili na glavnoj strani ?
             Odaberi sve stranice ili samo naslovnicu, nema potrebe za podešavanje u meniju, odnosno može se i tu dosta učiniti no zasad ti to nije bitno.
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CroJoomla | Powered by SMF 1.1.4. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!