CroJoomla
Novosti: Forum je ponovo u funkciji i molimo članove da obnove registraciju

*
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte. Siječanj 09, 2009, 10:21:17

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Pozdrav svima i isprika unaprijed zbog mogućih bedastih pitanja  (Posjeta: 291 )
zeljko
Reg.korisnik
*

« : Veljača 24, 2008, 10:41:25 »

Bokić
Novi sam u joomla i cms svijetu sa nešto iskustva u web apl programiranju. Poigrah se preko vikenda sa joomlom pa spustih appachi i mysql lokalno i dignuh hrv joomlu 1.5(inače svaka čast na objašnjenju i dostupnom infu), promijenih bojice i header u index.php-u, ali nikako ne uspijevam maknuti welcome poruku u sekciji Novosti. Vidim da poziva jdoc:include type="component" za taj cijeli komad. Može li mi netko objasniti gdje to stoji, i kaj to je(za pit ili kaj?). He he... Još jemput sori kaj davim, ali nemam prek tjedna previše vremena a htio bih složit neku oglednu web straničicu.
 Smješko Sirast
Evidentirano
Lotar
Administrator
Full Member

« Odgovor #1 : Veljača 28, 2008, 12:31:13 »

Pozdrav i dobrodošao,
                               najmanje sam u jomli pa se i nesječam te poruke no sigurno ju instaliraš sa primjerima. Odradi instalaciju bez primjera i sve će biti ok. Ako budem imao vremena pogledat ću pa može i jednostavniji put.
    Koju verziju koristiš, mislim da su izbacili neke zakrpe odnosno verziju 1.51 no nisam previše u toku trenutno.
    Pogledaćemo, napiši verziju koju imaš.

Evidentirano
gogo
Global Moderator
Jr. Member

« Odgovor #2 : Veljača 28, 2008, 12:35:14 »

Nema bedastih pitanja, ak nešto ne kužiš - pitaj. Postoji tu i tamo pokoji bedasti odgovor al' to je zato što se netko ustručavao pitati......

Pojasni malo gdje ti se to javi, meni nikad - samo nikad neinstaliram primjere, pretpostavljam da je odande...

Evidentirano
zeljko
Reg.korisnik
*

« Odgovor #3 : Ožujak 01, 2008, 10:44:35 »

Nema bedastih pitanja, ak nešto ne kužiš - pitaj. Postoji tu i tamo pokoji bedasti odgovor al' to je zato što se netko ustručavao pitati......

Pojasni malo gdje ti se to javi, meni nikad - samo nikad neinstaliram primjere, pretpostavljam da je odande...

'Večer,
Verzija Joomla-e 1.5.0 Production/Stable [ Khepri ] 21, koristim template rhuk_milkyway, i u index.php dotičnog templ. za središnji dio stranice poziva:
...
<table class="nopad">
<tr valign="top"><td>
<jdoc:include type="component" />

? Ovo ne kužim kaj je(<jdoc:include...)   Neodlu&#269;an&#352;? nikad vidio, čemu služi i kaj radi?

<jdoc:include type="modules" name="footer" style="xhtml"/>
</td>
<?php if($this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<td class="greyline">&nbsp;</td>
<td width="170">
<jdoc:include type="modules" name="right" style="xhtml"/>
</td>
<?php endif; ?>

Možda sam malo zalutao u inačicu 1.5. Ima li koja starija inčica, lokalizirana na hrvatski, sa nekim jednostavnim template-ima za poigrat se? Eh da, ako ne koristite primjere, sami dizajnirate od 0 ili što? Ima li kakav develoers's kit negdje? Pitanja, pitanja...
Hvala na interesu i odgovorima  Smje&#353;ko

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CroJoomla | Powered by SMF 1.1.4. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!